Jani Honko

Ohjelmistokehitys - Ohjelmistoarkkitehti

Jani Honko on koulutukseltaan mekatroniikan insinööri, tosin tietotekniikka on aina ollut vahvasti mukana hänen työtehtävissään. Jani on ”paluumuuttaja” Granlundilla. Ensimmäinen jakso oli kolmen vuoden mittainen 2000-luvun alussa. Toista kertaa hän tuli taloon 2012.

Jani pitää tärkeänä, että ohjelmistokehityksessä on osaavia ja motivoituneita ihmisiä eri osaamisalueilta ja että heillä on käytössään tarkoituksenmukaiset teknologiat ja työkalut. ”Yksikössämme on mm. ohjelmistoarkkitehtejä, ohjelmistokehittäjiä, käyttöliittymäsuunnittelijoita ja testaajia. Granlundilla omaan työhön pääsee vaikuttamaan ja vastuuta jaetaan, mikä toimii osaltaan hyvänä motivaattorina.”

Jani toimii Granlund Designer -ohjelmiston ohjelmistoarkkitehtinä. Hänen ensimmäisiä tehtäviään oli kehitteillä olevan ohjelmiston analysointi mm. arkkitehtuurin, laadun ja suorituskyvyn osalta. Tulosten perusteella ohjelmiston arkkitehtuuri ja teknologiat laitettiinkin suurelta osin vaihtoon.  Jälkikäteen on kuitenkin helppo todeta, että tehdyt ratkaisut olivat oikeita.

Granlundin sijainti sopii Janille hienosti. Hän on pari vuotta sitten rakennuttanut talon Puistolaan, josta junamatka Malmille kestää alle viisi minuuttia. Kesäisin liikunnallisen miehen työmatka taittuu polkupyörällä. Harrastuksiin kuuluvat myös kuntosali ja hiihto.